Cuvinte din lumina – vol. 1 – Nestemate ale misticii crestine

28,00 lei (include T.V.A.)

Nu a existat, nu exista şi nu va exista niciodata vreo scuza pentru uitarea de Dumnezeu.

Stoc epuizat

SKU: CAR103 Categorie: Etichete: , , , ,

Descriere

Selecţia şi adaptarea textelor: Liviu Gheorghe şi Nicoleta Maftei

Nr. pag.: 384

Nu a existat, nu există şi nu va exista niciodată vreo scuză pentru uitarea de Dumnezeu. şi aceasta pentru ca indiferent de religie, omul cel sfânt, învăţătorul, ghidul sau maestrul spiritual revine mereu într-o formă umană, din timp în timp. Trimis şi inspirat de Dumnezeu, el ţese raza de lumină, de iubire şi de frumuseţe cu care să învăluie şi să farmece sufletele noastre spre aducere aminte.

Extras din introducere:

 Cuvintele de înţelepciune şi iubire adunate în această lucrare exprimă certitudinea realizării lui Dumnezeu aşa cum a fost trăită şi redată de unii dintre aceşti oameni sfinţi, maeştri şi învăţători divini. Ele retrezesc fiorul căutării mistice specific căii creştine trăit de aceste fiinţe excepţionale şi, pentru cititorul înzestrat cu bun simţ şi inteligenţă, este confirmată încă o dată realitatea spirituală profundă a faptului că toţi înţelepţii au o lume comună trăind fericirea unităţii cu Adevărul Absolut care este DUMNEZEU TATĂL.

În prima parte a acestei lucrări, învăţăturile cuprinse nu au fost grupate pe teme pentru a se păstra nuanţa plină de farmec a fiecărui suflet ales de Dumnezeu să ne vorbească despre El; de aceea învăţăturile sunt reluate mereu, adâncite şi luminate de cei care le-au trăit în diverse epoci; fiecare capitol este o altă oglindă în care putem privi adevărul lui Dumnezeu; astfel ne vom regăsi scăldaţi de lumina pură a înţelepciunii, iubirii şi armoniei divine.

În partea a doua am urmărit să trasăm o cale prin care adevărul cuvintelor transmise de aceste suflete pure să reiasă printr-o continuă suprapunere şi totodată adâncire a acestor realităţi de natură divină care ne sunt revelate, de multe ori în mod aproape identic, deşi vin din epoci diferite şi din spaţii geografice diferite.

Bazându-se pe învăţătura creştină, această lucrare reflectă ambele curente spirituale: cel ortodox şi cel catolic.

Pentru a înflăcăra sufletul de iubirea lui Dumnezeu, pentru a ne bucura mintea şi inima, vom evoca pe alocuri şi unele crâmpeie din vieţile unor oameni care au devenit prin învăţăturile lor reprezentativi pentru tradiţia spirituală creştină, unii preoţi sau sfinţi în această viaţă, care au trăit printre semenii lor ori s-au retras în izolare şi s-au rugat necontenit. Ne vom umple sufletul de lumină şi forţă, căpătând speranţă. Uneori, îi vom asculta chiar pe ei, învăţând din experienţa lor, hrănindu-ne cu credinţa şi puritatea lor; alteori vom afla despre vieţile sfinţilor şi practica lor spirituală, despre testele lor sau perioadele de Graţie în care cel ce se roagă pătrunde în inima lui Dumnezeu, în Lumina fără margini, de neexplicat, de neimaginat.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.