Yoga Inimii Spirituale

20,00 lei (include T.V.A.)

Brosura contine principiile filozofice si conceptele esentiale in Yoga Inimii Spirituale promovata de Centrul de Yoga si Meditatie Kamala din Brasov, metodologia specifica si elemente practice.

20 în stoc (poate fi pre-comandat)

SKU: CAR080 Categorie: Etichete: , , ,

Descriere

Brosura contine principiile filozofice si conceptele esentiale in Yoga Inimii Spirituale promovata de Centrul de Yoga si Meditatie Kamala din Brasov, metodologia specifica si elemente practice.

 

Ce este Yoga Inimii Spirituale?

Yoga Inimii Spirituale este o forma de yoga ce reuneste sinergic atitudini si metode indreptate spre revelarea naturii noastre Reale, ātman, pe care traditiile contemplative au denumit-o Inima Spirituala. Yoga Inimii Spirituale se bazeaza pe principii si viziuni spirituale traditionale ce se regasesc in yoga clasica (Patanjali), in advaita vedanta, in tantra, in saivism. Acestea sunt corelate cu invataturi din sufism, crestinism, budism, taoism.

Metodele folosite pe aceasta cale sunt in principal: meditatiile de revelare a Inimii Spirituale, tehnicile de concentrare si linistire a mintii, hatha yoga.

Ea implica directionarea tuturor elanurilor, energiilor, practicilor in vederea crearii conditiilor revelarii Inimii Spirituale. Inima Spirituala este Realitatea atat transcendenta, cat si imanenta a oricarui aspect al macrocosmosului. Este esenta ultima a tot.

Yoga Inimii Spirituale ne ajuta sa traim in intimitatea existentei, sa simtim „pulsul” fiecarui moment, sa-i intuim dimensiunea eterna. Ea implica prezenta constiintei martor, atentia deschisa iradiind din Inima, iubirea.

Prin Yoga Inimii Spirituale aspiram sa traim in Inima, in Suprema Realitate, in Dumnezeu (dar Dumnezeu simtit dincolo de orice concepte si definitii religioase). In felul acesta realizam identitatea cu totalitatea Vietii.

Ce inseamna pentru noi Yoga Inimii Spirituale

Pentru noi, a practica Yoga Inimii Spirituale este ca o reintoarcere acasa si traire in sublim. Ea aduce in acelasi timp relaxare, deschidere, purificare, flexibilitate, regenerare, fericire, iubire. Sedinta de hatha yoga este precum o imbaiere zilnica in energiile cosmosului. Echilibrul si armonia traite in timpul practicii isi extind ecourile pe intreaga zi. Meditatia de revelare a Inimii Spirituale confera un sentiment asemanator celui de reintoarcere in mijlocul Naturii. Acelasi gen de bucurie, acelasi sentiment al reintegrarii, acelasi abandon in Tot, trait insa in cea mai profunda Realitate. Simtim pretutindeni aceeasi natura plina de iubire, constienta, splendoare a Inimii Spirituale.

Ceva maret se produce, caci simtim ca mentalul nu mai este cel care guverneaza fiinta noastra, ci ca totul este constelat de Inima. Inima redevine centrul existentei si coordonatoarea ritmurilor esentiale ale vietii. Inima isi reia rolul ei de stea calauzitoare pe firmamentul existentei.

Mintea devine si ea o Inima in care Vidul extatic pulseaza, e viu, ne hraneste cu constiinta eternitatii. Atunci e ca si cand Vidul circula prin nervi, precum sangele prin artere.

Prin centrarea sistematica in Inima Spirituala, energiile sufletului se armonizeaza si se succed cu farmecul unui ritual. In universul interior realizam astfel un ceremonial al nemuririi. El trezeste si aprofundeaza credinta in eternitatea noastra.

Fie ca freamatul sacru al Inimii Spirituale sa ne lumineze viata!

© Centrul de Yoga si Meditatie Kamala

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.